Ev Satmak İçin Ne Yapmalı Korun Emlak

 

Ev satmak için ne yapmalı?

·         Satılık eviniz için ilan hazırlayın. İlanda evle alakalı her ayrıntıya yer verin. Ne kadar çok bilgiye yer verirseniz potansiyel alıcıların o kadar dikkatini çekersiniz.

·         Evin fotoğraflarına profesyonel bir bakış açısı ile yaklaşın. Bunun için internetteki örnekleri inceleyebileceğiniz gibi bir fotoğrafçıdan yardım da alabilirsiniz.

·         Evinizi gezdirirken ışıklandırmaya dikkat edin. Aydınlık evler her zaman daha fazla dikkat çeker.

·         Satış fiyatını doğru belirleyin. Bu belki de en önemli noktadır. Ev satın alacak insanların ince eleyip sık dokuduklarını unutmayın. Evinizin değerini belirlemek için aylık kira getirisini ya da benzer konumda bulunan ve yakın özelliklere sahip evleri inceleyebilirsiniz.

·         Ev ilanındaki bilgileri güncel tutun. Ayrıca ilan metninde imla kurallarına uymanız ve güzel bir Türkçe kullanmanız, potansiyel alıcıları size çeker.

·         Satıştaki evinizi düzenli olarak havalandırmaya ve temiz tutmaya dikkat edin. İlgili alıcıların evinizi ziyaret etmesi durumunda havasız ve kirli evler, karar verme sürecini negatif yönde etkileyebilir.

 

Bir ev ortalama kaç ayda satılır?

Evin satılma süresi, piyasa şartlarıyla doğrudan ilişkili. Şartlara göre satılma süresi ortalama 1-3 ay arasındadır. Piyasanın canlı olduğu zamanlarda, eğer biraz da şanslıysanız bu süre bir ayın altına da inebilir. Tabi bu noktada evin fiyatının doğru tespit edilmesi çok önemlidir. Doğru fiyatlı evin hedef kitlelere iyi tanıtılması da fiyat tespiti kadar önemlidir. Bu nedenle işinde uzman bir emlak ofisi tercih edebilirsiniz.

 

Bir evin fiyatı nasıl belirlenir?

Önce kira bedeli ile hesaplama yönteminden bahsedelim. Burada ortalama bir fiyat, bazı bölgelerde ise ciddi yanıltıcı fiyatlar çıkartabilir. Yıllık kira bedelini ortalama 18, 20 yıl ile çarparak ulaşılan değerdir. Aylık kira bedelini ise 220- 240 ay aralığında çarparak da hesaplanabilir. Yüzeysel bir hesaplama modelidir ve çok güvenilir değildir.

Piyasa şartları, emsal rakipler, son dönemde satılmış olan evler ve satış süresi ile doğru bir ev fiyatı tespit etmek mümkün.  Tüm bunlar bilgi ve tecrübe gerektirdiği için bölgeye hakim bir emlak ofisi ile çalışmanız isabetli olacaktır.

 

Ev Arsa satmak için nereye başvurulur?

Konut ve arsa satış işlemini gerçekleştirmek için gayrimenkul sahibi ve alıcının tapu devri esnasında sunmaları gereken belgeleri hazırlayıp tapuda yazılı olan ilçe müdürlüğüne https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresinden başvurabilirler.

 

Ev kaç yıl sonra satılabilir?

 

Gelir Vergisi Kanunu'nun 80'inci maddesine göre miras ya da bağış yoluyla devralınan konutlar hariç; satın alınan ve takas yoluyla elde edilen tüm konutların 5 yıl içerisinde satılması durumunda elde edilen toplam kazanç, vergiye tabi tutuluyor. Önümüzdeki dönemde 5 yıl sonrasında muaf olan

 

Ev satın almak mantıklı mı?

 

Yatırım için ev almanın mantıklı olup olmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Oysa konut çoğu durumda hem mantıklı hem de büyük bir yatırım seçeneğidir. Zira konutlar sürekli devam eden bir nakit akışı üretebilir ve değeri zaman içinde artarsa uzun vadede kazançlı bir yatırım olabilir. Her aile kendi evinde yaşamayı ve kiradan kurtulmayı arzulamaktadır.

 8XXwQL


SİZİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ :

Evinizin Satılabilir Fiyat Analizini Ücretsiz Yapıyoruz

Evinizi Satın Almak İsteyen Hedef Kitleleri Tespit Ediyoruz

Etkili Reklam ve Tanıtım Araçları ile Bu Kitlelere 

Gerekli Tüm Platformlarda ve Sosyal Medyada

 Evinizi Tanıtarak Uygun Sürede Satışını Sağlıyoruz.

12 Yıldır Söylediğimiz Gibi

Doğru Fiyat & Etkin Tanıtım & Hızlı Satış

Sizinle Çalışmaktan Mutluluk Duyarız

Tüm İlanlarımız İçin korunemlak.com.tr 

yPXR4W


 

Diğer Haberler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağdat Caddesi Satılık Daire Turgut Reis Kayseri

Kayseri Cırgalan Satılık Müstakil Ev Villa

Kayseri Gevher Nesibe Mahallesi Satılık Daire Korun Emlak